Passa al contingut principal

Banco Expropiado: okupas en acción



¿Qué pasa con la violencia de los grupos okupas? Un Alcalde que paga las facturas, un nuevo Ayuntamiento, que cree que puede utilizar los deslices del anterior Consistorio para beneficio propio. Un local, de un propietario, que tenía asegurado 5.550 € mensuales. Unos vecinos encantados que en un edificio subvencionado con el dinero de todos los barceloneses, fuese utilizado por un grupo de okupas.

Fin del pago, y el propietario, en su derecho, pide auxilio a la Justicia, para desalojar el local. El resultado tres noches consecutivas de graves incidentes.



Todo lo sucedido, tiene un déjà vu, a lo sucedido en Can Vías, que amargo el mandato del Alcalde Trías. Parece que la historia de lo allí sucedido, no se hayan sacado las lecciones pertinentes.

Siempre sucede lo mismo con los mismos, esos grupos “alternativos” que se denominan “anti…todo”. El problema es que mientras las demás entidades cívicas, se pagan ellos mismos sus locales, aquí, hay un trato deferente e inexplicable. Lo de inexplicable, es una mera licencia retórica. ¿Qué hacer?

Dependiendo de la posición ideológica, las respuestas son de lo más variopintas. Toda la culpa es de la policía –Mossos d’Esquadra-. Esta es la versión canónica de toda una izquierda borrosa. Mientras los vecinos están atrapados entre dos aguas. “Los violentos no son del barrio”. Explican fuentes vecinales. También avisan: “Los vecinos del banco ocupado atribuyen los disturbios a gente “de fuera" y esperan un gran altercado el sábado”. Ya veremos como acaba la jornada. ¡Los mandos policiales esperan que llueva a cantaros!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una finestra al passat

1959  Una descripció de l'Espanya de 1954, feta per Simone de Beauvoir*: "(...). Encontré pocos cambios, salvo en Tossa, que se había vuelto un sitio feo y turístico.  La miseria había aumentado todavía más; en algunos lugares de Barcelona y en casi toda Tarragona, las calles eran albañales donde pululaban niños hambrientos, mendigos, inválidos y prostitutas desmirriadas. Se veía que Franco cuidaba la capital: había arrasado los barrios miserables que yo había visto en 1945; pero ¿en dónde había ubicado a sus habitantes? Los edificios que se habían construido en esos parajes alojaban a funcionarios de situación holgada". (pág.305)

Desnonar a un iman a Salt

  L'Ara no diu la causa del desallotjament del imam i la seva família. No diu que sigui per un desnonament per falta de impagament, tampoc si és una qüestió de la AN.  Ara bé, "L'afectat és l'imam Papa Diawara , de la mesquita del carrer Rafel Masó, freqüentada per gambians i senegalesos , i té 70 anys . La seva filla, Henda Diawara, de 26 anys, nascuda a Salt, explica a l'ARA com s'ha produït la successió dels esdeveniments: "Fa 20 anys que vivíem en aquest pis, pagàvem la hipoteca, però el banc va desaparèixer, llavors vam demanar que es convertís en lloguer social, però no se'ns va concedir, i el passat divendres ens van desnonar", relata." (Ara.cat, 12/3/24) Amb tota aquesta informació queda clar que siguis imam, o jubilat o  simplement, qualsevol inquilí que no paga al banc, aquests bancs que es gasten milions en propaganda  diuen que el poder el tens tu, i totes aquestes collonades, et faran fora de cosa teva. Pel que sembla, el movimen...

R2 Sud: No viatgis amb maletes quan vagis amb Renfe!

  Festival de despropòsits aquest matí a Rodalies. " La incidència més greu ha sigut a la R2 Sud, en el tram entre Gavà i Bellvitge-Gornal. Una baixada de tensió a la subestació de Bellvitge ha provocat que el tren no pogués circular i s'hagués de quedar parat. Després d'haver estat més d'una hora aturat amb els passatgers a dins, cap a les 9.30 hores Renfe ha hagut de desallotjar el tren –que havia sortit de Vilanova i la Geltrú a les 7.25 hores– i les desenes d'usuaris que hi viatjaven han acabat caminant fins a Bellvitge per les vies, acompanyats pels Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra per garantir la seva seguretat." (Ara.cat, 7/3/25) Paneque: " Hi ha bona predisposició i bona voluntat de Renfe i Adif " (Consellera  de Territori de la Generalitat). Antonio Carmona, director de Rodalies, surt com sempre a apagar el foc, però incomprensiblement, no és capaç de dimitir. A Madrid, hi ha un un ministre de Transports i mobilitat sost...