Passa al contingut principal

L'Espanyol té nou propietari

 


Chen Yansheng va visitar Barcelona per últim cop el setembre del 2022. 
RCD ESPANYOL


Avui el futbol és o vol ser un negoci. Afició i directives no calen anar plegats. Chen Yansheng s'ha venut una part de les accions a una altre empresa. I les empreses volen rentabilitat. No sé si l'Espanyol pot ser un pou de rentabilitat. La imatge de Chen en el seu vestuari estil Mao, donava un efecte molt exòtic, perquè en el meu record l'Espanyol era l'equip de referència de una tieta meva i el meu cosí, que anaven al Camp antic del Espanyol, el camp de Sarrià. Vaig anar amb el meu cosí a veure un partir de futbol a aquell camp. No recordo amb qui va jugar. Però recordo la sensació del equip, l'emoció que transmetia la gent. Eren temps de Daniel Solsona, de Cayetano Ré i companyia. Era una altre època. Calia tenir molta fe per no ser del Barça.  Malauradament, ells ja no poden veure res de això, els canvis en el món del futbol. Quan parlem del aficionats, i els seus sentiments envers d'uns colors triats per ells, xoquen en estructures empresarials, i potser, mentre l'equip  guanya, no hi ha cap problema, però quan l'equip té que barallar-se cada any per no baixar de categoria, llavors, tothom mira a la graderia on estan els directius. Avui, Barça i Madrid, son nominalment, equips on l'afició -els socis- son el propietaris, però això és una ficció amable, perquè per ser-hi directiu, cal tenir molts milions, en el cas del Madrid, multimilionari. Així, que la passió per l'equip persisteix, però cal recordar que qui juga son gent que no té res a veure en la gent que el veu. 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una finestra al passat

El Torrent del Capellà  (Sabadell) 1959  Una descripció de l'Espanya de 1954, feta per Simone de Beauvoir*: "(...). Encontré pocos cambios, salvo en Tossa, que se había vuelto un sitio feo y turístico.  La miseria había aumentado todavía más; en algunos lugares de Barcelona y en casi toda Tarragona, las calles eran albañales donde pululaban niños hambrientos, mendigos, inválidos y prostitutas desmirriadas. Se veía que Franco cuidaba la capital: había arrasado los barrios miserables que yo había visto en 1945; pero ¿en dónde había ubicado a sus habitantes? Los edificios que se habían construido en esos parajes alojaban a funcionarios de situación holgada". (pág.305)

Estampes de Setmana Santa

      Aquesta imatge  correspon a una desfilada de nens i nenes del col·legi Divino Pastor (privat-concertat), disfressats de legionaris, no som a carnestoltes, sinó estem en Setmana Santa a Màlaga. La premsa patriòtica deu estar en extàsi el veure la desfilada. Per descomptat, ací no hi ha manipulació ni rentat de cervell, com si fan a uns altres llocs. 

Desnonar a un iman a Salt

  L'Ara no diu la causa del desallotjament del imam i la seva família. No diu que sigui per un desnonament per falta de impagament, tampoc si és una qüestió de la AN.  Ara bé, "L'afectat és l'imam Papa Diawara , de la mesquita del carrer Rafel Masó, freqüentada per gambians i senegalesos , i té 70 anys . La seva filla, Henda Diawara, de 26 anys, nascuda a Salt, explica a l'ARA com s'ha produït la successió dels esdeveniments: "Fa 20 anys que vivíem en aquest pis, pagàvem la hipoteca, però el banc va desaparèixer, llavors vam demanar que es convertís en lloguer social, però no se'ns va concedir, i el passat divendres ens van desnonar", relata." (Ara.cat, 12/3/24) Amb tota aquesta informació queda clar que siguis imam, o jubilat o  simplement, qualsevol inquilí que no paga al banc, aquests bancs que es gasten milions en propaganda  diuen que el poder el tens tu, i totes aquestes collonades, et faran fora de cosa teva. Pel que sembla, el movimen...