Passa al contingut principal

Posanti i Graupera, Alhora

 



La imatge mostra a Clara Ponsatí i Jordi Graupera entrevistats per Carla Turró al Ara. Una entrevista surrealista, en sentit que la nova opció independentista Alhora. Un nom també surrealista. Per ells, que van en sintonia, això diuen, aquesta opció independentista, és la bona. Així, Clara Ponsatí pot dir tranquil·lament: " És l'única opció independentista. Les altres han demostrat, amb els fets, que no saben com fer-la, i alguns ni tan sols volen". Aquesta afirmació sembla afirmar una puresa ideològica que la resta no entenen. La psicopatologia de les diferències apareix sense manies. Perquè a la pregunta: "I vostès com farien la independència?

— C.P.: Amb una majoria social i un control de les institucions. Com s'havia d'haver fet l'octubre del 2017.

— J.G.: Aquesta pregunta s'aguanta sobre la presumpció que ens bombardejaran. Si no, quina dificultat hi ha? Un govern declara la independència, té el control de les institucions, de l'ordre públic, de les infraestructures, informa tots els agents implicats del que s'ha de fer, aguanta les pressions del món internacional, i entra en negociacions amb les institucions internacionals per consolidar el nou estatus. L'únic però que hi ha en totes aquestes files és que algú pensi que els espanyols ens voldran bombardejar. "

En primer lloc, no hi ha ara mateix una majoria social. I el control de les institucions, quines? Perquè les institucions catalanes, tenen molt poca substància. El Parlament, que és la representació de la sobirania popular, pot ser eliminada per el 155 de la CE. Llavors, quina mena de institucions vol dir? No cal bombardejar la Generalitat, simplement, s'envien GC i PN com ho van fer el octubre del 2017. Els Mossos d'Esquadra no volien cap conflicte que els fiques en mig. De fet, segons Trapero, tenien un pla per  mantenir l'ordre constitucional. Espanya ni cap Estat vol segregacions del seu territori. Quant això ha passat, és com a resultat d'una guerra civil. Sembla una contradicció afirmar la sobirania estatal i transferir sobirania a ens internacionals o supraestatal, UE. Certament, la possibilitat de fer-ho, implica voluntat política, i aquesta no apareix en l'horitzó. I això vol dir, que tant Ponsatí com Graupera, no han après res del 1-O del 2017. Val a dir què tampoc la resta de partits independentistes.

Graupera afirma en l'entrevista el següent: " — J.G.: La independència de Catalunya es farà a través d'una revolta popular, acompanyada d'una posició molt ferma de les institucions i un control de l'ordre públic per la policia lleial a la Generalitat. Ens sobren les forces per fer això". Revolta popular sona molt dels anys setanta, però revolta, no diu mobilització ? Més mobilitzada que ha estat la societat catalana en aquest últims temps, no hi ha cap precedent de mobilització i malgrat tot, on hem anat a parar? La gent te altres problemes més immediats, arribar a final de més, pagar el lloguer, trobar feina o mantenir-se en ella, dins d'un context cada vegada més difícil. Sanitat, educació, infraestructures, habitatge, sequera, pagesia, aquests son problemes immediats i francament, aquesta apel·lació a la revolta sembla una irresponsabilitat enorme.

"Què considerarien un bon resultat?

— J.G.: Entrar. Si la gent ens dona 15 diputats, és una revolució. Si ens en dona 68 ja no ho atura ningú. Si ens dona 3 diputats, obrirem una escletxa que els partits ja no podran tornar a tancar."

La resposta de Graupera, es parlar per parlar. Si treuen   3 diputats, això seria un èxit, però ara mateix, dubto que aconsegueixi cap representació. La seva virtualitat serà fragmentar en cara més l'espectre independentista. No acaben de dir clarament, a la pregunta si son de dretes o esquerres, quina opció estan. No sembla una pregunta tant difícil.  Per acabar, no els hi agrada ni l'amnistia, ni el paper de Carles Puigdemont. Crec que Catalunya mereix alguna cosa més que dos voluntaristes que pensen que la màgia dels desitjos pot transformar la nostre societat. Si arriben a les firmes necessàries per poder accedir-hi al Parlament, llavors el dia 12-Maig trobarem les seves paperetes a les taules electorals. Sort!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una finestra al passat

1959  Una descripció de l'Espanya de 1954, feta per Simone de Beauvoir*: "(...). Encontré pocos cambios, salvo en Tossa, que se había vuelto un sitio feo y turístico.  La miseria había aumentado todavía más; en algunos lugares de Barcelona y en casi toda Tarragona, las calles eran albañales donde pululaban niños hambrientos, mendigos, inválidos y prostitutas desmirriadas. Se veía que Franco cuidaba la capital: había arrasado los barrios miserables que yo había visto en 1945; pero ¿en dónde había ubicado a sus habitantes? Los edificios que se habían construido en esos parajes alojaban a funcionarios de situación holgada". (pág.305)

Desnonar a un iman a Salt

  L'Ara no diu la causa del desallotjament del imam i la seva família. No diu que sigui per un desnonament per falta de impagament, tampoc si és una qüestió de la AN.  Ara bé, "L'afectat és l'imam Papa Diawara , de la mesquita del carrer Rafel Masó, freqüentada per gambians i senegalesos , i té 70 anys . La seva filla, Henda Diawara, de 26 anys, nascuda a Salt, explica a l'ARA com s'ha produït la successió dels esdeveniments: "Fa 20 anys que vivíem en aquest pis, pagàvem la hipoteca, però el banc va desaparèixer, llavors vam demanar que es convertís en lloguer social, però no se'ns va concedir, i el passat divendres ens van desnonar", relata." (Ara.cat, 12/3/24) Amb tota aquesta informació queda clar que siguis imam, o jubilat o  simplement, qualsevol inquilí que no paga al banc, aquests bancs que es gasten milions en propaganda  diuen que el poder el tens tu, i totes aquestes collonades, et faran fora de cosa teva. Pel que sembla, el movimen...

R2 Sud: No viatgis amb maletes quan vagis amb Renfe!

  Festival de despropòsits aquest matí a Rodalies. " La incidència més greu ha sigut a la R2 Sud, en el tram entre Gavà i Bellvitge-Gornal. Una baixada de tensió a la subestació de Bellvitge ha provocat que el tren no pogués circular i s'hagués de quedar parat. Després d'haver estat més d'una hora aturat amb els passatgers a dins, cap a les 9.30 hores Renfe ha hagut de desallotjar el tren –que havia sortit de Vilanova i la Geltrú a les 7.25 hores– i les desenes d'usuaris que hi viatjaven han acabat caminant fins a Bellvitge per les vies, acompanyats pels Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra per garantir la seva seguretat." (Ara.cat, 7/3/25) Paneque: " Hi ha bona predisposició i bona voluntat de Renfe i Adif " (Consellera  de Territori de la Generalitat). Antonio Carmona, director de Rodalies, surt com sempre a apagar el foc, però incomprensiblement, no és capaç de dimitir. A Madrid, hi ha un un ministre de Transports i mobilitat sost...